dimarts, 3 de novembre del 2015

Tots tossim i esternudem, però...ho fem correctament?

   Encara que el títol d'aquesta entrada puga paréixer una bajanada, de cap manera ho és. I és que una cosa tan simple com tossir o esternudar, també requerix algunes instuccions senzilles. Una bona mostra d'això és que de vegades, algunes persones, entre les quals m'incloc,  tenim el mal costum de posar les mans davant de la boca com si fóra un acte reflex, alhora que el nostre aparell respiratori posa en marxa aquests mecanismes de defensa. Pot ser que siga un hàbit inculcat des que érem menuts i ta mare et deia que les hi posares davant perquè d'aquesta manera evitaríem escampar els micobis pertot arreu. Òbviament, estava encertada si tenim en compte aquest punt de vista. Tanmateix, si ho fem, els microorganismes que el nostre cos tracta d'expulsar acaben finalment a les mans i, qualsevol cosa que toquem queda contaminada, així que, si no els escampem d'una manera, els disseminem d'una altra.

   Per això, cal tindre en compte uns quants consells per tal d'evitar-ho. Per exemple, hem de tossir o esternudar sobre un mocador d'un sol ús i desfer-nos-en al lloc apropiat. Si no en tenim cap a l'abast, podem fer-ho àdhuc sobre una màniga. En aquest cas, la zona més recomanada és la del colze, ja que presenta major quantitat de teixit i es troba més allunyada de les mans. A més a més, hem de cobrir per complet el nas i la boca amb la intenció d'evitar que els microbis passen a l'aire. Finalment, cal rentar-se bé les mans.

   Estic segur que si posem en pràctica aquests xicotets cosells, evitarem escampar bona cosa de germens i transmetre aquestes afeccions, especialment ara que ens apropem a l'època de la grip i refredats.

Imatge:"ill" per William Brawley. Sota llicència CC BY 2.0.
Disponible en flickr.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada