dimecres, 11 de novembre del 2015

Efectes del tabac

   Ja sabeu que el tabac és molt danyós per al nostre cos i està relacionat amb el desevolupament de bona cosa de malaties i afeccions no només de l'aparell respiratori, sinó també d'uns altres aparells del cos. Com que els efectes es produïxen a l'interior del cos humà i no els veiem, de vegades ens costa creure que això és realment el que passa i no som conscients del gran perdudici que ens estem provocant.Per això, us presente dos recursos que us ajudaran a comprendre la realitat. 

   El primer es tracta d'un experiment que han dut a terme dos metges japonesos en el qual han construït una màquina de fumar utilitzant uns pulmons reals. Observeu el que passa a les vies respiratòries  i les diferències que hi ha respecte d'uns pulmons que mai no han provat el tabac. Cliqueu ací per a visualitzar el vídeo de l'experiment.

   El segon recurs,"Tobacco body", és un programa interactiu finés que permet observar els canvis externs que es produïxen al nostre cos sense adonar-nos-en. Quin aspecte tindríem si mai no haguérem provat el tabac o si fumàrem? Per a descobrir-ho, trieu l'home o la dona, desplaceu les fletxes cap a la dreta o cap a l'esquerra i mireu les diferències. També podeu triar en el menú de l'esquerra les diferents parts del cos per a visualitzar els efectes d'una manera més específica. Cliqueu ací per a accedir al programa.

   I és que una imatge val més que mil paraules. Jutgeu vosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada